Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn in 2017 gestart met het duurzaam en slim bevoorraden van de 80 eigen gebouwen door de grote leveranciers aan te sluiten op de logistieke hub. Nu de grote facilitaire leveranciers zijn aangesloten op de hub wordt gekeken hoe de bestellingen van de kleinere leveranciers ook op een duurzame en slimme wijze op de UvA- en HvA-locaties terecht kunnen komen.

Ook veel pakketten van kleinere leveranciers
Naast de goederen die via de logistieke hub gaan, krijgen namelijk de locaties van de UvA en HvA dagelijks 250 pakketten aangeleverd door een grote variëteit aan vervoerders, afkomstig van ongeveer 8.000 leveranciers. Het is voor deze leveranciers niet rendabel en/of aantrekkelijk genoeg om dit ook via de logistieke hub te laten lopen. Daarom is gezocht naar een oplossing voor deze leveranciers.

Centraal afleverpunt
Er is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om deze leveringen op een eigen locatie van de UvA of HvA buiten de ring te ontvangen om deze vervolgens gebundeld met elektrisch vervoer te leveren aan alle locaties. Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het HvA-gebouw Nicolaes Tulphuis de meest geschikte locatie is voor het plaatsen van een centraal afleverpunt voor beide instellingen. 

Voordelen
Met dit project gaan de UvA en HvA het vervoer van zakelijke pakketten geheel elektrisch laten uitvoeren door distribiteur Deudekom. Hierbij wordt slechts eenmaal per dag op de locaties geleverd. Andere voordelen zijn; het draagt bij aan het verminderen van de verkeersdrukte in Amsterdam en aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom de locaties. 

Meer weten?
Stuur een e-mail